Maioresc (sper sa nu ma insel) spunea ca femeile au mai putin creier decat barbatii. Hitler a ales evreii ca dusmanul public numarul 1. Multi romani considera ca toti imbracati in negru sunt rockeri si ca toti rockerii sunt satanisti. Ca raspuns multi rockeri spun ca manelistii sunt prosti. Traim inconjurati de etichete si uitam faptul cel mai important: toti suntem oameni.

Era doar o chestiune de timp pana un alt incendiu va aparea intr-un club in Bucuresti. Pur si simplu era imposibil sa nu se intample. Din nefericire, s-a intamplat la putin timp dupa #Colectiv. Tot din nefericire, multi oameni care s-au implicat la #Colectiv si au facut parte din masa de oameni de la marsuri au ales sa ignore instinctiv focul din Bamboo. Pe Facebook se vedeau doar mesaje cu idea ca nu conteaza ca aia erau “cocalari”, “petarde”, “curve” si multe altele pe linia asta.

Trebuie precizat un lucru important. 2 dintre oamenii care nu erau in club la #Colectiv si care au intrat sa salveze oameni erau ceea ce multi considera a fi cocalari, manelisti, prosti, tigani, etc. Ei 2 au dat o lectie care nu a fost invatata.

Este greu sa nu fii dezgustat. La Colectiv au murit oameni. In incendiul de la Bamboo au murit oameni. Conteaza ce muzica ascultau? Conteaza ce muzica se asculta acolo si ce oameni frecventeaza un loc? Nu cumva conteaza mai mult sa se afle motivul pentru care a inceput un incendiu intr-un club in care erau oameni?

Presa puncta pe legalitatea barului, pe faptul ca se fuma pe palmat si multe alte lucruri total irelevante. N-am vazut decat intr-un singur loc in prima zi un fapt important, faptul ca pompierii nu putea sa ajunga din cauza masinilor.

Comform muzicii pe care o ascult cel mai des, putem spune ca sunt rocker. Am fost in Colectiv de cateva ori. Am fost si in Bamboo de cateva ori. Conteaza ce muzica ascult acasa sau e mai important sa fiu in siguranta acolo unde ma duc sa beau on cocktail, o bere, sa ma relaxes, sa dansez si altele?

E greu sa nu fii scarbit. E greu sa nu vrei sa iti bagi picioarele in tara asta. Sunt deja hotarat sa plec din tara si incidente ca cel de la Bamboo imi confirma faptul ca asta trebuie sa fac. Din nou, problema nu este clasa politica sau coruptia. Problema este romanul care crede ca toti cei care au alte ganduri si dorinte decat el/ea sunt prosti si inferiori. Ar trebui sa se predea istorie la scoala intr-un mod in care sa accentueze ce s-a intamplat cand astfel de ganduri au aparut.

Pace.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s